zaterdag 26 april 2008

Introductie


Hallo,welkom op mijn weblog, mijn naam is Marlies Dijkstra. Ik woon in Middelburg, ben geboren in Rotterdam, opgegroeid in Drenthe en heb mijn opleiding in Den Haag gedaan en ga daar in 2008 weer wonen.
In Den Haag heb ik aan de academie voor beeldende kunsten de opleiding vrije teken- en schilderkunst gevolgd. Ik heb me gespecialiseerd in de vrije grafiek en ben daarin afgestudeerd.
Na mijn opleiding heb ik lange tijd als creatief therapeute gewerkt binnen een psychotherapeutische centrum.
Sinds 1997 heb ik mijn atelier weer ingericht, mijn etspers schoongemaakt, etsplaten, inkten en papier gekocht en ben begonnen met prenten maken.
Ook ben ik toen begonnen met het geven van cursussen "etsen en linosneden". Tot nu toe willen de cursisten vooral kennismaken met etsen. Lino's maken en afdrukken is meestal wel bekend, maar prenten van reductielino's verrassen vaak.
Zo'n zeven jaar terug ben ik een cursus keramiek gaan volgen bij het MIKV. In 2005 ben ik begonnen met een cursus model- en portrettekenen en in 2006 ben ik ook weer cursussen schilderen en tekenen gaan volgen.
Begin 2005 zijn een collega kunstenaar en ik begonnen met een project over voedsel. Voor dit project heb ik het schilderen weer opgepakt en het werken met acrylverf ontdekt. In 2007 zijn daarvan enkele schilderijen verkocht. Begin 2008 heb ik bij de Open Universiteit in Zeeland over dit project een lezing gegeven. De schilderijen zijn al enkele malen tentoongesteld.
Als vrijwilliger verzorg ik de creatieve activiteiten bij Palazzoli, zowel in het huis in Vlissingen als in het huis in Goes.
Deze pagina´s wil ik gebruiken om het proces waaruit een uiteindelijk schilderij of prent ontstaat, te delen met bezoekers. Hopelijk om ook in dialoog tot een werk te komen.
Het is mijn eerste weblog, ik heb al wel een paar jaar een website. Ik hoop dat ik regelmatig berichten publiceer en dat ik veel lezers en belangstellenden (op het web) mag ontmoeten.

Geen opmerkingen: