donderdag 18 mei 2017

Aanschilderen

Nu we overal in de stad overspoeld worden met "Mondriaan" kleuren en vlakken, ben ik gestopt met het idee me te laten inspireren door de Stijl. Wel ga ik in de toekomst verder met kleuren en vlakken, maar dan als drukwerk.

Ik wilde al een tijd schilderen, startte met de portretten van mijn kinderen en blokkeerde. Ik verlangde naar de beweging van kwast en penseel, van de kleuren die in elkaar opgingen, de sensatie van het ontstaan van beelden. En zat maar te staren en na te denken.

Ook mijn "restauratie" van de collage schilderijen uit het ETEN/ETEN project stonden op het programma. Daarin wilde ik ook met verf gaan werken..... en het lukte niet.

Een schildersblock of zoiets. 😓😁
En toen herinnerde ik me een therapievorm die ik in mijn jaren als creatief therapeut in de Viersprong toepaste.
2 mei 2017 aanschilderen 01
Aanschilderen 
Een begrenste vorm van schilderen; je breidt je werk uit alsof het een breiwerk is, van de ene naar de andere kant en gcebruikt maar 4 kleuren, twee rode en zwart en wit. Ook is de kwast behoorlijk klein.

Ik kon weer heerlijk met verf, kleur en vorm bezig zijn. de grenzen verruimde ik wel na het tweede vel. Ik hou erg van gelaagd schilderen en acryl op papier vraagt om overschilderingen en/of een goede (gekleurde) onderlaag.

9 mei 2017 aanschilderen 2

11 mei 2017 aanschilderen 3 op een rode ondergrond en gelaagd

Geen opmerkingen: