dinsdag 30 december 2008

ER KAN NOG MEER BIJ



Wij lezen eind 2008 als een postmodernistisch boek.
Geen chronologie, gebeurtenissen wisselen elkaar niet af maar vinden tegelijk plaats. Handelingen en gedachten hebben soms geen enkel verband, een kolkend en draaiend geheel waarin we steeds roepen: “Eerst het één en dan het ander”, om nog enige controle te houden.
Het is wel verrassend om te ontdekken dat wij als 50 plussers, als “goede burgers, burgerlijk levend”, er wel lol in hebben om te merken dat we weinig tot niets kunnen plannen.

Tijdens het drukken van de nieuwjaarskaarten pakte ik verhuisdozen in, afwegend wat het beste in Middelburg kan blijven en wat in Den Haag nodig is. In Middelburg is nog ons sociale leven, vrienden en kinderen moeten kunnen logeren, eten en drinken in ons grote huis. In Den Haag gaan we wonen, een nieuwe plek vinden, nieuwe mensen ontmoeten. Daar zullen we meer tijd door gaan brengen….

Tussen het inpakken en verzamelen van spullen voor een kleine verhuizing naar Den Haag, tussen het drukken, adresseren en beschrijven van de kaarten door, was er ineens een bezichtiging van ons huis. Op een uur tijd ging ik als een witte tornado door het huis om het een beetje toonbaar te krijgen.

Kijkers bleken serieus, we hebben gisteren het voorlopig koopcontract getekend…….
De kleine verhuizing hebben we maar gedaan zoals we gedacht hadden: en nu zit ons trouwe vogeltje al een kleine week alleen in het flatje in Den Haag…. We wilden tussen Kerst en Nieuwjaar ons optrekje knus en huislijk maken. In Januari heb ik tenslotte ook nog twee exposities.
Dus niet,wel een voorlopig koopcontract getekend, grote opruiming van de zolder, schuur en archief gehouden. Komt de financiering rond dan zijn we heel snel uit ons huis, zoals de kopers graag willen.
Spullen opslaan, spullen terug uit Den Haag en andere spullen daar weer heen.
We zien wel.


We zullen Zeeland wel missen, met kerst zijn we heerlijk met zijn vieren naar het strand geweest. Hebben we ook wel in Den Haag, maar toch...

Morgen oudjaar en overmorgen een nieuw jaar: Chronologie graag, het één maar na het ander.

De getallen van onze nieuwe postcode in Den Haag zijn de winnende getallen van de eindejaar postcodeloterij. Wie weet komen we ineens in een rijke straat te wonen.

Geen opmerkingen: